Akcie MZCRO
Náučný chodník

V rokoch 2013 a 2014 prebehli dve etapy výstavby Náučného chodníka (NCH) v Oščadnici. V súčasnosti sú v teréne zabudované 3 informačné tabule, 4 info stĺpy s informačnými tabulami, 4 lavičky, 5 drevených košov, 2 stojany na bicykle a na konci trasy sú osadené dva drevené stoly s lavicami prekryté dreveným prístreškom. Pri stanovisku č.6 je vybudovaná studnička na vodu. Súčasťou celého chodníka má byť aj 13 m vysoká kamenno - drevená rozhľadňa, jej realizácia je naplánovaná v budúcich rokoch v závislosti od finančných prostriedkov.

Prechádzka po NCH je nenáročná a je vhodná aj pre menšie deti. Trasu je možné začať od Penziónu Gájuz po žltej turistickej značke (cca 30 min.). Na konci trasy NCH je možné sa napojiť na hlavný hrebeň masívu Veľkej Rače a pokračovať po modrej značke až ku chatám na Rači (cca 2 hod.) a odtiaľ ďalej po zelenej značke až samotný vrchol Veľkej Rače 1236 m.n.m (cca 1 hod).

Prechádzku po náučnom chodníku je možné začať od Penziónu Gájuz v Oščadnici.

Click image to open!

Voľné ubytovanie
Typ ubytovania
Príchod:
Deň Mesiac Rok
Noc(í) Izba (y) Deti?
Osôb Deti (vek)
Rozšírené vyhľadávanie
© SITOUR, spol. s r. o.
O nás
Miestne združenie cestovného ruchu Oščadnica. Sme občianskym združením podporujúcim rozvoj cestovného ruchu v obci Oščadnica.
Akcie MZCRO
Členovia